Hoppning
11 november 2019 11:20

Södertälje satsar för framtiden

VälbesöktDrömmen om en uppfräschad anläggning ligger till grund för satsningen som Södertälje ridklubb gjort genom att arrangera två svenska mästerskap efter varandra. SM i hoppning för både ponny och häst har gett klubben mycket publicitet som kommer bli gynnsamt på sikt.

Södertälje satsar för framtiden
Jenny Andersson är sportchef på Södertälje ridklubb till vardags. Just nu har hon semester och ägnar den åt att vara extragroom till Peder Fredricson under super GCT-finalen i Prag. Foto: Roland Thunholm

– Vi har gjort den här satsningen för att marknadsföra oss mot politiker och kommunen, ett svenskt mästerskap väger mycket tyngre än en vanlig tävling, säger Jenny Andersson, sportchef på Södertälje ridklubb och tävlingsledare under SM-tävlingarna som pågått under två veckors tid.

Det är inte alltid ekonomiskt gynnsamt att arrangera ett SM då startfälten blir mindre än på en vanlig tävling. Klubben ser det istället som en satsning för framtiden då det ger mycket publicitet och öppnar upp ögonen på lokala företag.
– Det har varit lättare att hitta sponsorer till den här tävlingen jämfört med när vi har vanliga tävlingar. Flera företag kommer vi fortsätta samarbeta med även i framtiden, säger Jenny Andersson.

Planerar expansion

Det finns stora planer för både Södertälje ridklubbs tävlingsverksamhet och för ridskolan. Ett av målen är en utbyggnad av det stora ridhuset för att få in en större läktare.
– Vi har haft fullsatt under SM:et. Det går in cirka 600 personer här och vi skulle behöva bredda ridhuset för att få plats med en läktare även på andra långsidan, säger Jenny Andersson.

En breddning av ridhuset skulle också göra det möjligt att bygga boxar till ridskolans hästar som idag står i spiltor. Ridklubben hoppas också på att få bygga ett tredje ridhus, dels för att kunna ha ännu bättre tävlingar samt för att kunna utveckla ridskoleverksamheten.
– Vi har en bra dialog med kommunen och målsättningen är att det här ska stå klart 2024. Genom att arrangera SM ökar publiciteten och intresset för ridsporten i kommunen. Vi tror och hoppas att det ska ge ringar på vattnet, säger Jenny Andersson.

Se SVT:s klipp från tävlingarna i Södertälje

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden