Hoppning
10 november 2019 15:33

Tvära kast när Cora Sidney Hirn vann YRSM

YRSM inomhusHon låg inte i vinnarhålet inför finalen, men som ensam felfri i finalrundan kunde Cora Sidney Hirn och Chaginue rida hem guldet i Young Riders-SM.

Tvära kast när Cora Sidney Hirn vann YRSM
Cora Sidney Hirn och Chaginue vann guldet i YRSM. Foto: Roland Thunholm

17 ekipage kom till start i Young-Riders-finalen på Elio Travagliatis 145-bana. Två av dem hade fördel från början, genom goda prestationer i de två kvalen. De två var hemmahoppet Ronja FransInnosense och Frida Larsson från Flyinge HSK med Exxica.

Frida började väldigt bra men fick med sig en bom på hinder nummer 10, medan Ronja slutade på 16 fel och därmed hamnade längre ner i listan.

Fram klev istället Cora Sidney Hirn och Chaginue (OLD val f 2010 e Chacco Blue, u Georganna, e Carthago, uppf Gestuet Lewitz, äg Hirn Showjumping) från Föreningen Runsten Equestrians, som låg trea inför finalen. Hon bjöd på en lika elegant som felfri runda och blev guldmedaljör.

Frida Larsson bärgade silvret och bronset gick till Tom Svitzer, Helsingborgs Fältrittklubb och Alida Nike som kom till finalen med 4 fel och hade ytterligare en rivning i finalen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden