Sverige
9 september 2019 10:49

Vindelns ridklubb hotas av nedläggning

Oviss framtidPå grund av att kommunen och markägaren inte kan enas om ett hyresavtal så är risken stor att den populära ridklubben i Vindeln måste läggas ner efter 15 års verksamhet. Vid årsskiftet går det nuvarande avtalet ut och klubben står då utan lokal om inte parterna kommer överens.

Vindelns ridklubb hotas av nedläggning
Nästan 200 elever rider varje vecka på Vindelns Ridklubb, som nu hotas av nedläggning. Arkivbild: Roland Thunholm

Varje vecka har Vindelns Ridklubb nästan 200 ridande elever, men trots det hotas klubben av nedläggning då Vindelns kommun och markägaren inte kan enas om ett nytt hyresavtal.
– Det känns ju overkligt, det måste komma till en lösning, säger ridskolechefen Petra Karström till SVT Västerbotten.

Avtalet mellan kommunen, som har hyrt ridanläggningen av en privat markägare, går ut vid årsskiftet men markägarens krav på ett tioårigt kontrakt gillas inte av kommunen – de vill inte binda upp sig så länge utan vill hellre ha ett treårskontakt så att kommunen själva under den tiden kan ta fram en mer permanent lösning för ridklubben. Den 10 september tar kommunstyrelsen upp ärendet med ridklubben,

Oroligt på ridklubben

Men personal och elever är oroliga för att de står utan anläggning när kontraktet går ut vid årsskiftet.
– Vi behöver något precis nu. Vi har jobbat fram helt fantastiska ridskolehästar, de kan man inte köpa färdiga. De kunder som vi har, har vi ju nu. Man kan inte sälja bort hästar och säga hejdå till kunder och sen börja om, om två eller tre år när man har byggt upp en ny anläggning. Det blir som att börja om från början igen, säger Petra Karström till SVT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden