Sverige
12 januari 2021 06:20

”Virus är verkligen en tuff motståndare”

SmittaIbland hjälper det inte att göra rätt. Veterinär Annika Melins hästar blev sjuka trots att de inte har träffat andra hästar sedan i somras. "Virus är oförutsägbart", skriver hon i ett Facebookinlägg.

”Virus är verkligen en tuff motståndare”
Ett russ på lösdrift blev sjuk först. Foto: Privat

Det är inte alltid som virusutbrott är lika med smittspridning. Åtminstone inte när det gäller ekvint coronavirus som enligt SLU:s information även ses hos hästbesättningar som inte haft kontakt med andra hästar.

Detta är något som veterinären Annika Melin i Burs på Gotland fick erfara när hennes hästar drabbades av ekvint coronavirus trots att de inte hade varit ifrån gården sedan i somras, och inte heller fått besök av utomstående hästar. Läs hennes Facebookinlägg här under, där hon vill ”belysa att virus är oförutsägbart och att man kan göra mycket rätt men det hjälper inte alltid”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden