Körning
3 oktober 2020 08:54

VM i fyrspann ställs in – skulle startat på måndag

InställtVM i fyrspann skulle ha ägt rum nästa vecka i holländska Valkenswaard. Nu meddelar arrangören att tävlingen ställs in i sista stund. "Jag lider verkligen med dem som har rest ända hit från Australien och USA för att tävla", säger mästarkusken Boyd Exell.

VM i fyrspann ställs in – skulle startat på måndag
Camilla Ahlberg skulle ha tävlat par i Valkenswaard. Foto: Karolina Swärdh

”Jag känner en stor besvikelse för deltagarna från Europa som har stöttat DVI i sportens anda och de som har rest ända hit från Australien och USA, alla med hänsyn till coronarestriktionerna för att delta i den här tävlingen. Jag lider med dem”, säger mästarkusken Boyd Exell i ett pressmeddelande gällande det faktum att VM i fyrspann nu ställs in i sista stund.

Arrangören bakom Driving Valkenswaard International, DVI, hade grönt ljus ända fram till fredagens morgon, då tävlingen ställdes in efter ett möte med borgmästaren i staden Valkenswaard. ”Allt var förberett för att genomföra ett säkert VM som var i linje med alla restriktioner och alla tillstånd var klara. Beslutet kom som en överraskning.” Det skriver arrangören på sin hemsida.

FEI Driving World Championship Four-in-Hand Valkenswaard 2020 skulle ha dragit igång redan på måndag den 5 oktober med välkomnande av de första tävlingsekipagen. Tävlingsstarten var satt till den 7 oktober med slutlig prisceremoni söndagen den 11 oktober.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden