Clinic
3 maj 2018 07:50

von Eckermann håller clinic på Flyinge

En av Sveriges hetaste hoppryttare – Henrik von Eckermann – kommer till Sverige och Flyinge för att hålla en clinic senare i år.

von Eckermann håller clinic på Flyinge
Tysklandsbaserade Henrik von Eckermann har haft massor av framgångar i år. Bilden är tagen efter hans seger i världscuphoppningen i Göteborg i februari. Foto: Roland Thunholm

– Henriks precision och detaljer i träningen är hemligheten bakom en av världens bästa hoppryttare, säger Ann Catrin ”Ancan” Carlsson, ansvarig för Beridarprogrammet i ett pressmeddelande från Flyinge.

Han är extremt noga med att befästa varje del i hästens utbildning. Ann Catrin ”Ancan” Carlsson om Henrik von Eckermann.

– Henrik arbetar systematiskt med varje häst utifrån de individuella förutsättningar som finns. Han är extremt noga med att befästa varje del i hästens utbildning. Det ska bli fantastiskt roligt att få ta del av hans system och se mer hur han tänker och arbetar sina hästar när han kommer till Flyinge, säger Ann Catrin ”Ancan” Carlsson.

Det är inte särskilt ofta som Tysklandsbaserade Henrik von Eckermann håller clinics i Sverige. Men den 31 oktober är det alltså dags.
– Det ska bli roligt att få visa upp mitt träningssystem på hemmaplan och jag hoppas att jag kan inspirera många, säger Henrik von Eckermann i pressmeddelandet.

Henrik von Eckermann har tillhört svenska landslaget i många år och startade förra året egen verksamhet efter att ha arbetat hos tyska världsstjärnan Ludger Beerbaum länge. von Eckermann ingick i det svenska silverlaget på EM 2017 och kom trea i världscupfinalen i Paris nyligen. Han är rankad sexa i världen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-