Hoppning
28 januari 20:58

von Eckermann håller clinic på Runsten

ClinicDet är inte särskilt ofta han befinner sig i Sverige, Henrik von Eckermann. Men helgen innan Gothenburg Horse Show tar han sig till huvudstaden för att hålla clinic på Runsten Equestrian. "Jag vill visa hur vi tränar, visa upp det som är grunden till all framgång - grundarbetet", säger von Eckermann.

von Eckermann håller clinic på Runsten
Henrik von Eckermann kommer till Stockholm och håller clinic. Foto: Roland Thunholm

Den 15 februari ska Henrik von Eckermann berätta mer om sitt träningssystem när han coachar tre grupper under dagen på Runsten söder om Stockholm.
– Jag kommer att visa lite mer av hur vi tränar, visa upp det som är grunden till all framgång – grundarbetet. Jag vill gärna hålla det så öppet som möjligt, försöka ha en familjär känsla där publiken får ställa frågor, berättar Henrik von Eckermann.

De tre grupperna kommer att innehålla tre ryttare vardera, några av ryttarna som rider är Ellinor Liwing, Frida Karlsson och regerande svenska mästaren för unga ryttare, Cora Hirn.
– Vi kommer ha lite mindre grupper, så att vi har gott om tid för alla och kan jobba i lugn och ro.

Kommer du själv att rida?
– Det brukar alltid bli så…på någon av elevernas hästar. Jag kommer inte att ha någon egen häst med mig, säger Henrik von Eckermann.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden