Hoppning
24 oktober 2019 09:20

Topptrion från Göteborg rider i Helsingfors

Starkt startfält Det är bäddat för maximal spänning när Helsinki Horse Show nu drar igång. Världsettan Steve Guerdat är på plats liksom tvåan Martin Fuchs och förstås Peder Fredricson. Samma gäng som stod på pallen i världscupfinalen i Göteborg tidigare år. Dessutom ska Henrik von Eckermann hålla clinic.

Topptrion från Göteborg rider i Helsingfors
Helsinki Horse Show är igång och på torsdagen bjuds det bland annat på öppen träning inför publik. Foto: Satu Pirinen/Helsinki Horse Show

Helsinki Horse Show har lockat ett starkt startfält med storheter som Kevin StautMax KühnerOlivier Philippaerts och Pius Schwizer.

Sverige representeras av Stephanie Holmén, Evelina Tovek, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson. H&M All In och Crusader Ice har dock fått stanna hemma efter topprundorna i Oslo förra helgen. I stället syns Catch Me Not S och H&M Kirlo van den Bosrand på listan över Peder Fredricsons hästar, samt H&M Christian K som även var med i Oslo.

Henrik von Eckermann rider Best Boy 2 och nytillskottet Hannah, som han gjorde GP-debut med i Oslo med en bom ner. Hannah reds tills nyligen av Steve Guerdat, som också finns med i startfältet. Stephanie Holmén har med sig Flip’s Little Sparrow, Cute S och den talangfulla hingsten Diero Lux N.

Sist men inte minst har Evelina Tovek med sig Winnetou de la Hamente Z och Dalila de la Pomme, som hon hade ett ynka tidsfel med i världscupkvalet i Oslo. Sannolikt är hon ganska revanschsugen.

Idag är det vetcheck och på söndag eftermiddag går det andra världscupkvalet, där OS-banbyggaren Guilherme Jorge står för utmaningarna på banan. Uppladdningen består i sin tur av en clinic som Henrik von Eckermann håller en stund innan klassen.

Tidningen Ridsport sänder live i samarbete med Riders Live TV – håll utkik.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden