Fälttävlan
13 augusti 2018 17:47

Waikiki visade VM-klass: ”Helt otrolig”

Internationellt Louise Svensson Jähdes EM-silvermedaljör Wieloch’s Utah Sun har fått starkt konkurrens om VM-biljetten. Efter Waikikis andra plats i Nations Cup i helgen har ryttaren och förbundskapten Fredrik Bergendorff fått lite att fundera på.

Waikiki visade VM-klass: ”Helt otrolig”
Så här glad var Louise Svensson Jähde efter sin felfria trestjärniga terräng i Nations Cup i lördags. Foto: FEI/Libby Law

Louise Svensson Jähde och Waikiki (HOLST sto f 2006 e Quinar-San Patrignano Cassini, uppf Hans Thomsen, äg Louise Svensson Jähde och Hans Thomsen) började med elfte plats i dressyren, sedan fortsatte det med idel nollor i protokollet till en slutgiltig andraplats i den över 100 ekipage stora trestjärniga klassen i Frankrike i helgen.

– I terrängen var hon helt otrolig. Hon fick det att kännas lätt och hon är snabb utan att det känns som om man rider snabbt. Och hon hoppade otroligt bra, säger Tysklandsbaserade Louise Svensson Jähde.

– Men mest nöjd är jag nog med helheten, hon gjorde genomgående en bra tävling, säger Louise Svensson Jähde.

Tvåa tidigare
Waikiki har kommit tvåa i en internationell CIC*** tidigare. Det var i tyska början av året i Marbach i en klass med av 75 starter i våras.

Louise Svensson Jähde är uttagen till VM.  Wieloch’s Utah Sun (HOLST sto f 2004 e Limbus-Cor de la Bryere, uppf Hans Thomsen, äg Hans Thomsen och fram Stefan Wieloch), som ingick i det svenska silverlaget på EM förra året har hittills varit förstahandsvalet, men nu har stoet alltså fått tuff konkurrens om VM-biljetten.

Wieloch’s Utah Sun har i år bland annat varit tia i Aachens Nations Cup.
– Jag och Fredrik (Bergendorff, förbundskapten, reds anm) telefonerar de närmaste dagarna angående mitt hästval, säger Louise Svensson Jähde.

Ska gå tvåstjärnig
Planen för den närmaste tiden är att Wieloch’s Utah Sun ska ut och känna på en tvåstjärnig klass som träning, när det gäller Waikiki avvaktar Louise Svensson Jähde med att bestämma vad som händer härnäst.

Sista dagen för att anmäla fälttävlansekipage till VM i Tryon är den 3 september. Mästerskapet pågår mellan den 11 och 23 september.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden