Fälttävlan
9 juli 2018 10:50

De rider för Sverige i Aachen

Ryttar-VMFörbundskapten Fredrik Bergendroff har tagit ut ekipagen till Aachens Nations Cup som också är sista testet inför VM.

De rider för Sverige i Aachen
Fredrik Bergendorff, förbundskapten för det svenska fälttävlanslaget. Arkivbild

Nästa vecka rids Nations Cup i tyska Aachen – den sista tävlingen innan förbundskapten Fredrik Bergendorff tar ut det svenska VM-laget.
– Det är inte så att de ryttarna som jag har tagit ut till Aachen är de som ska rida VM, men det är ryttare som i allra högsta grad är aktuella, säger förbundskaptenen.

De som rider för Sverige i Aachen är:
Anna Freskgård/Box Qutie
Ludwig Svennerstål/Stinger
Hanna Berg/Quite Survivor
Louise Svensson Jähde/Wieloch´s Utah Sun
Niklas Lindbäck/Focus Filioucus

Övriga ekipage som är högaktuella för VM är Malin Josefsson/Allan V och Christoffer Forsberg/Hippo´s Sapporo. Ludwig Svennerstål och Anna Freskgård har varsin aktuell häst till genom El Kazir SP respektive Fly Away vd N.Ranch. Även Louise Svensson Jähde har ytterligare en häst som kan bli aktuell genom Waikiki.

Fredrik Bergendorff har också fått en riktig joker i sin VM-lek då OS-silverekipaget Sara Algotsson Ostholt och Wega är tillbaka i det internationella toppskiktet. Wega pensionerade för två år sedan då det bedömdes att hon hade en skada som gjorde att hon inte skulle kunna tävla mer. Nyligen vann ekipaget en lång trestjärnig klass och skimmelstoet såg strålande fräsch ut.
– Det viktigaste är att Wega mår bra. Vi tänker inte riskera någonting med henne. Om hon eventuellt ska gå VM får bli en fråga för mig, ägaren och veterinärerna att diskutera, säger Fredrik Bergendorff.

Den 30 juli presenteras det svenska VM-laget i fälttävlan. Fem ekipage får åka till Tryon, USA, och avresan är den 5 september. Det kan också bli aktuellt med en reserv på hemmaplan som håller sig redo ända fram till avresan.

Läs vilka Ridsports Annelie Frank tror får rida i det svenska VM-laget

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden