Krönika
13 december 2021 11:48

Webbchefen: Känns lite som att ha fött barn

LedareEfter ett intensivt förberedande, ojande och nojande och viss blodsutgjutelse sjösattes satsningen "Rid fram med Ridsport" under årets SIHS. Responsen blev strålande och Ridsports webbchef Lina Nydahl pustar ut.

Webbchefen: Känns lite som att ha fött barn
Lina Nydahl, webbchef Ridsport. Foto: Erika Gerdemark

När jag skriver dessa rader har jag precis laddat om energibatteriet efter intensiva dagar i Friends. Ridsport sjösatte i år, i samarbete med SIHS, en helt ny satsning, en riktigt nördig sådan, nämligen livestudion Rid fram med Ridsport.

Det känns lite som att ha fött ett barn (jag har tre, så jag vet vad jag jämför med). Ett intensivt förberedande, ojande och nojande, viss blodsutgjutelse och så poff är allt i gång och poff igen så är det klart!

Responsen från er tittare har varit strålande och ni var många som kikade på sändningarna.

Landade utpumpad hemma, med en känsla av stolthet. Responsen från er tittare har varit strålande och ni var många som kikade på sändningarna. Kul!

Och banne mig om denna satsning inte hör till en av de viktigare när det gäller media och ridsport. Att visa och studera vad som sker på framridningen är nämligen en av de mest fantastiska kunskapskällor man kan ösa ur.

I kombination med proffsiga kommentatorer, som både kan förklara och berätta, skapar det en plats där prestationen inne på banan får en djupare innebörd.

Dagarna i Friends brukar för oss i hästsekten också vara synonymt med visst infinnande av julstämning. Jorå, den är kommen även hos mig, toppad med nyfikenhet över vad röran i den politiska sfären kan komma att innebära för vår sport.

Idrottsfrågorna flyttas nu från kulturdepartement till justitiedepartementet och statsminister Magdalena Andersson sa i sin regeringsförklaring att idrottens anslag ökar kraftigt nästa år, 400 miljoner kronor har bland annat öronmärkts till framför allt  barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Hur tror du att det påverkar ridsporten?

Statsminister Magdalena Andersson sa i sin regeringsförklaring att idrottens anslag ökar kraftigt nästa år.

Överst på min jobbönskelista för 2022 står att få rapportera om en ridsport som på alla plan tar krafttag mot övergrepp i alla former.

Rapporteringen om det motsatta ligger – trots magnifika sportsliga framgångar – som en bitter eftersmak av 2021.

Tummenupp
Hiss

#vilyftervarandra
Jag vill lyfta min exman som ställde upp och fodrade, mockade och skötte in- och utsläpp av hästar under intensiva dagar i Friends.

 

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 21/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden