Dressyr
17 februari 2019 12:36

Werth vann världscupen – Mathisen nia på sin näst bästa procent

VälrdscupenÄn en gång tog regerande världscupmästaren Isabell Werth hem ett världscupkval. Rose Mathisen och Zuidenwind fick sin näst bästa procent någonsin och blev nia.

Werth vann världscupen – Mathisen nia på sin näst bästa procent
Ännu en seger till Isabell Werth och Weihegold Old. Foto: FEI/Stefan Lafrentz

Precis som i gårdagens GP var det mycket tyskt i världscupküren i Neumünster. Bland de sju främsta i resultatlistan var det enbart tyskt, så när som på trean Judy Reynolds från irland.

Isabell Werth tog ännu en världscupseger och precis som i Amsterdam i slutet av januari var det tillsammans med Weihegold OLD (Old f -05 e Don Schufro-Sandro Hit). Med 86,810 procent blev det seger före tyska landslagskollegan Helen Langehanenberg med Damsey FRH på 83,825 procent och Irlands Judy Reynolds med Vanocuver K på 82,750 procent.

Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 (KWPN f 2004 e 00 Seven-Jazz), som gjorde sin första tävling sedan oktober, slog till med en kür som belönades med 76,080 procent. Det räckte till en niondeplats i den hårda konkurrensen. Dagens procent är duons näst näst bästa i kür någonsin – bara 77,4 procent från världscupküren i Odense 2016 är högre på ekipagets meritlista.

– Zuidenwind har aldrig känts så bra som nu. Visst vi hade några missar. Men han var så på och ville verkligen göra sitt bästa, säger Rose på förbundet site och fortsätter:
– Jag har ingen chans att ta mig till final i världscupen. Men sen måste jag fundera vilka platser jag startar på.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden