Dressyr
16 november 2018 13:41

Fyra år efter att det tog stopp: Bella Rose vann i Stuttgart

VärldscuptävlingenFör fyra år sedan gjorde Isabell Werth och Bella Rose det som kom att bli deras sista tävling på många år. Platsen var Stuttgart. Nu är tillbaka på samma tävling och vann stort i Grand Prix. För svensk del blev det en niondeplats.

Fyra år efter att det tog stopp: Bella Rose vann i Stuttgart
Isabell Werth och Bella Rose, hrä fotade på VM, glänste i STuttgart. Foto: Roland Thunholm

För fyra år sedan vann Bella Rose (f 2004 e Belissimo M-Cacir AA) både Grand Prix och Grand Prix Special i Stuttgart. Därefter dröjde det tills i juni år innan hon gjorde comeback med Isabell Werth. Sedan dess har det blivit raka segrar, inklusive VM-guldet, och nu är duon åter i Stuttgart för helgens världscup. I fredagens Grand Prix segrade de på 81,826 procent.

Danska Daniel Bachmann Andersen blev tvåa på fem procent mindre med Blue Hors Zepter. Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello blev nia på 72,283 procent. ”Surt”, kommenterar Tinne på förbundets site och och konstaterar att ”Anton” var för laddad. I morgon är det dags för världscupküren och den startar 16.30.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden