Körning
3 december 2017 21:52

Wildcardet Persson tvåa just efter världsmästaren

Världscupen Det blev en uppvisning i sedvanlig vinnarstil när Boyd Exell körde hem världscupen i Stockholm. Wildcardet Fredrik Persson levererade återigen och blev tvåa efter en rafflande omkörning.

Wildcardet Persson tvåa just efter världsmästaren
Boyd Exell vann i Stockholm Foto: Roland Thunholm

I fredags satte wildcardet Fredrik Persson världscupeliten på plats inför hemmapubliken och vann uppvärmningsklassen. När världscupen avgjordes i dag var han åter med i matchen på allvar och var en av tre kuskar i omkörningen.

Som andra fyrspann ut slog Team Persson belgaren Edouard Simonet med drygt 1,5 sekunder på 164,15 inklusive 15 straffsekunder för tre bollar ner och gick upp i ledningen. Därpå var det den flerfaldiga världsmästaren Boyd Exells tur att åter inta Friends arena. Australiensaren visade att han är just bäst i världen och kapade tiden rejält: 149,71 inklusive fem extrasekunder för en boll ner.

– Det känns fantastiskt bra och det var en otrolig atmosfär, säger Fredrik Persson just efter körningen.
– Att kunna sätta press på Boyd visar att vi är att räkna med. Efter min säsong är det här en vinst för mig själv framför allt, säger Fredrik.

 

171203perssonrt
Fredrik Persson och hans team på väg mot en andraplats i världscupen. Foto: Roland Thunholm
171203emounetrt
Det belgiska spannet körde in på tredje plats. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden