Hästliv
14 maj 2019 11:11

Wilmas bot mot fruset vatten i hagen toppade på SM

VinnareTidigare i år berättade Ridsport om Wilma Martinssons hemmabygge för att råda bot på problemet med fruset vatten i hagen. Beställningarna droppade in i så rask takt att hon fick ta ledigt från skolan och när SM i Ung Företagsamhet avgjordes blev det hattrick i utmärkelser.

Wilmas bot mot fruset vatten i hagen toppade på SM
Wilma Martinsson och en av hennes tre prischeckar från galakvällen. Nära 800 gymnasieelever och drygt 200 UF-företag deltog under SM i Ung Företagsamhet den 6-7 maj 2019. De deltagande eleverna hade kvalat till SM via regionala deltävlingar. Foto: Evelina Carborn

– Idén var att göra en isolering till hinken som skulle hålla vattnet isfritt, vara enkel, inte behöva el och inte vara så dyr, sa entreprenören Wilma Martinsson, 18, i en intervju med Ridsport i vintras.

Hon hade tröttnat på att kånka vatten till hagen under vintern och letade fram isolering i pappas garage och mekade ihop ett fodral till hinken så att vattnet skulle behålla sin form även vid minusgrader. Det blev slutligen UF-företaget Warm Bucket av idén och beställningarna var så många att Wilma fick ta ledigt från skolan.

Dsc_1540
Tack vare sin egen uppfinning kan Wilma Martinsson servera Krut (SWB f -10 e Nobel-Stanford, uppf Carina Pettersson) isfritt vatten även när minusgraderna knackar på. Foto: Privat

Men, det var inte bara hästfolk som gillade produkten och nu har företaget nått stora framgångar i tävlingssammanhang. Wilma kvalade via regionfinal vidare till SM i Ung Företagsamhet och när SM-finalen nyligen avgjordes blev det inte mindre än tre priser till Wilma och Warm Bucket: Årets vara, Årets kreativa företag och Årets tillväxtföretag.

För SVT Nyheter Örebro berättar Wilma att det numera har blivit så många beställningar att fler jobbar med tillverkningen.
– Jag tillverkade de första 300 helt själv, men sedan har jag fått hjälp via Vivillalla i Vivalla. De har anställt två kvinnor som hjälpt till med tillverkning. Det betyder att min produkt produceras här i länet och skapar sysselsättning här, vilket jag tycker är extra roligt, säger Wilma till SVT och berättar att satsningen nu, då UF-företaget avvecklas, ska fortsätta via hennes nya företag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden