Hoppning
14 april 2018 13:30

Winningmood pensioneras från tävlingsbanorna

SluttävlatLuciana Diniz har meddelat att världscupmeetinget i Paris blir den sista tävlingen för hennes långvariga tävlingspartner Winningmood. Hingsten ska nu koncentrera sig på avel på heltid. Uppdaterad med filmklipp från avtackningen i Paris Bercy Arenan

Winningmood pensioneras från tävlingsbanorna
Luciana Diniz har meddelat att Paris blir sista tävlingen för Winningmood. Foto: Roland Thunholm

Den portugisiska ryttaren Luciana Diniz tog över Winningmood van de Arenberg (BWP hingst f-99 e Darco-Cassini I, uppf Harrie Theeuwes) år 2009 från belgiska ryttaren Ludo Philippaerts. Hingsten hade redan då en lång rad framgångar med segrar upp till femstjärnig Grand Prix och deltog vid 2009 års världscupfinal med Ludo Philippaerts.


Avtackningen i arenan blev helt speciell, hingsten släpptes lös, rullade sig och lattjade. Klipp från italienska journalisten Susanna Cotticas sida.

Med Luciana Diniz på ryggen fortsatte framgångarna. Ekipaget har deltagit vid flera EM och ridit två världscupfinaler, och har en rad stora GP-segrar i ryggen. Luciana och Winningmood finns på plats även vid årets finalmeeting för världscupen – men rider dock i andra, lägre klasser. Nu har Luciana meddelat att detta blir sista tävlingen för Winningmood.
”Han är 19 år gammal, fortfarande kraftfull och ska nu snart starta ett nytt äventyr i livet endast som avelshingst på Haras de Meautry i Deauville”, skriver Luciana Diniz på sociala medier, och ställer också frågan till sina följare om hon tror att en aktiv häst som Winningmood kommer att kunna bli lycklig i sitt nya liv.

Winningmood har parallellt med tävlandet använts flitigt i aveln och har flera hundra avkommor runt om i Europa – flera av den tävlar på hög nivå. I Blup finns 27 avkommor efter Winningmood listade – många av dem dock i form av föräldrar till importerade individer. SWB har nio semineringar listade med Winningmood vilket har givit ett utfall på tre registrerade avkommor. Som morfar återfinns han bland annat till den i Sverige godkända hingsten Triton Hästak 1330.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden