Sverige
11 januari 12:29

YH-utbildningar som får klartecken för 2024

UtbildningMyndigheten för yrkeshögskolan meddelade idag vilka utbildningar som får klartecken att ingå i yrkeshögskolan och vilka som beviljats stöd. Beridarutbildningen på Flyinge och flera hovslagarutbildningar är några av dem som fått positivt besked.

YH-utbildningar som får klartecken för 2024
Hovslagarutbildningen är en av de YH-utbildningar som får fortsatt förtroende. Foto: iStock

Myndigheten för yrkeshögskolan har som uppdrag att besluta vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan. Den som vill bedriva en yrkeshögskoleutbildning måste därför skicka in en ansökan till myndigheten.

Under torsdagsförmiddagen kom resultatet för de som ansökt om att bedriva en yrkeshögskoleutbildning under 2024, däribland flera utbildningar som är kopplade till hästar och ridsport.

Beridarutbildningen på Flyinge fick återigen sin ansökan beviljad, precis som hovslagarutbildningen som finns på flera platser i landet.

På Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) får man också tummen upp för utbildningen till kvalificerad djurvårdare, och i Nyköping kan man utbilda sig till equiterapeut.

Tre utbildningar fick avslag på sina ansökningar – utbildning till häst- och ryttarinstruktör i Norrtälje, djurvårdare inom offentlig förevisning i Jämtland samt en utbildning för att bli verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar hos BYS.

Läs mer hos Myndigheten för yrkeshögskolan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden