Sverige
7 oktober 2016 09:11

Veterinär får betala 500 000 efter hopphästs död

En veterinär får betala 500 000 kronor efter att en hopphäst skadats så illa på kliniken att den fick avlivas. Det har beslutats vid en förlikning mellan parterna.

Veterinär får betala 500 000 efter hopphästs död
Hopphästen bröt benet på kliniken.

Veterinärens företag ska ersätta en hästägare med 500 000 kronor efter att deras häst fick avlivas vid en olycka på kliniken. Tingsrätten skriver att den 12-åriga hopphästen, som sina sista år gick upp internationell 1,40 med unga ryttare, var på kliniken för behandling då den fastnade i spiltans skiljevägg under undersökningen. Därpå fastnade hästen bakom en fristående trästolpe och bröt benet. Veterinären tvingades då avliva hästen.

Hästägaren anser att veterinärbolaget orsakade den skada som ledde till avlivningen och yrkade på ett skadestånd på närmare två miljoner kronor, vilket ansågs vara hästens värde. Veterinären bestridde detta. Slutligen förlikades parterna, vilket resulterar i att veterinärens företag betalar 500 000 kronor till hästägaren och att de båda parterna betalar sina egna rättegångskostnader

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden