Sverige
1 maj 2017 10:00

Ryttaren fortfarande på sjukhus efter attacken

Den flicka i 15-årsåldern som ramlade av när hästen skrämdes av ett mopedgäng är fortfarande på sjukhus. ”Jag är så arg – det är fruktansvärt det som har hänt och att någon kan göra så här” säger hästens ägare Emelie De Boussard.

Ryttaren fortfarande på sjukhus efter attacken
Det var under en uteritt som ekipaget blev utsattt för pinn- och stenkastning av mopedister. Arkivbild. Foto: Arkivbild

Det var i fredags som högstadietjejen var ute och red på sin medryttarhäst, 26-åriga Barta, i Mark när ett mopedgäng med fyra personer orsakade olyckan. De körde efter ekipaget och kastade pinnar och stenar. När Barta skrämd stack iväg föll ryttaren av och hon vårdas fortfarande på sjukhus, skriver Borås Tidning.

– Jo, det stämmer att hon fortfarande är kvar på sjukhuset, säger hästens ägare Emelie De Boussard till Ridsport.
Emelie vill inte gå in på vilka skador det rör sig om, men vad hon vet är läget stabilt och hon ska hälsa på senare idag.
Hur kännder du dig efter de här dagarna?
– Jag är bara så arg – det är fruktansvärt det som har hänt och att någon kan göra så här, säger Emelie.

Barta är okej
Ryttarens föräldrar har polisanmält det inträffade och enligt Emelie verkade polisen se allvarligt på händelsen. Hon hoppas komma i kontakt med mopedisterna för att de ska förstå vad deras påhitt resulterade i.
– Det kanske verkade kul just då, men de förstod kanske inte vad som kunde hända. Både häst och ryttare hade kunnat bli riktigt illa skadade, säger Emelie.

Först trodde hon att Barta också hade skadats efter flykten från mopedisterna, men när hon kollade sin häst senare på fredagen var hon inte halt och har inga andra skador.
– Vi har varit ute och gått förbi platsen där det hände. Hon reagerade inte, så hon har nog tagit sig igenom det här bra, säger Emelie.


Emelies häst Barta är oskadd efter händelsen. Foto: Privat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden