Douglas Lindelöw frias från anklagelserna.
Douglas Lindelöw frias från anklagelserna.
Foto: Roland Thunholm

RIN friar Douglas Lindelöw

Hoppning  Douglas Lindelöw kan pusta ut. Riksidrottsnämnden anser inte att det är bevisat att han hanterade sin häst på ett otillåtet sätt vid en tävling i höstas och upphäver därför hans avstängning.

I höstas slog beskedet från Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd ner som en smärre bomb i ridsport-Sverige. Den 25 november stängdes Douglas Lindelöw av från all tävling, då Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd dömde honom till två månaders avstängning på grund av hans hantering av en 7-årig häst vid enstart i 1,30-klass hos Helsingborgs FRK.

Douglas hade bland annat sju vittnen som talade till hans fördel och dagen efter beslutet överklagade Lindelöw domen till Riksidrottsnämnden. Den beslutade att Douglas återigen fick tävla i väntan på ett nytt beslut, som nu alltså har kommit.

Beslutet innebär att Douglas Lindelöw avstängning är upphävd. Riksidrottsnämnden anser inte att det är bevisat att Douglas hanterade sin häst på ett otillåtet sätt under tävlingen på Helsingborg Fältrittklubb i september förra året och i sitt skriftliga beslut lutar de sig bland annat på flera vittnens berättelser.

Douglas om tankarna efter beslutet: "En form av upprättelse"

Beslutet i sin helhet.

Läs mer: