Sverige
16 januari 10:16

100 000 kronor till förening som satsar på välmående hästkrafter

SatsningGenom ATG:s Drömfond kan en förening som använder hästarna i projekt för att få människor att må bättre, få stöd ekonomiskt. Det vinnande initiativet belönas med 100 000 kronor.

100 000 kronor till förening som satsar på välmående hästkrafter
Drömfonden vill uppmärksamma föreningar som jobbar med människors välmående genom hästarna. Foto: iStockphoto/welcomia

– Hästen hjälper så många människor, både fysiskt och psykiskt, säger Lisen Bratt Fredricson, ambassadör för ATG Drömfond Välgörande Hästkrafter, i ett pressmeddelande.

Tanken med Drömfonden är att stötta initiativ som verkar för människors välmående, och i år är det fokus på hästkrafter.
– Alla som driver verksamheter och projekt med välmående hästkrafter är välkomna att söka. Det kan handla om allt från att stallet blivit en naturlig samlingsplats för ungdomar, till projekt där hästen hjälper människor fysisk och psykiskt. Vi vill helt enkelt ge bra projekt och initiativ möjlighet att ta nästa steg säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG och jurymedlem.

100 000 kronor i potten

Ett projekt, som utses av juryn – där Maria Guggenberger har sällskap av Karolina Lagerlund, VD för Hästsportens Nationella Stiftelse, travtränaren Simon Wall och Lisen Bratt Fredricson – kommer att få 100 000 kronor för att utveckla sin verksamhet. Föreningar kan söka fram till den 26 januari – här hittar du mer information om hur man ansöker.

Det vinnande projektet presenteras under Gothenburg Horse Show den 21 februari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden