Nyheter
15 april 2018 08:15

100 kronor per inseminerat SWB-sto till SWART – utmanar andra att haka på

UppmaningFör att fler ska få chansen att förverkliga sina drömmar skänker Anna Ozén 100 kronor per inseminerat SWB-sto till SWART – och utmanar sina branschkollegor att göra detsamma.
– Om alla bidrar på samma vis skulle det bli runt 350 000 kronor, säger Anna.

100 kronor per inseminerat SWB-sto till SWART – utmanar andra att haka på
Anna Ozén firar 10-årsjubileum med att bidra till SWART:s insamling. Här med egna uppfödningen Praline (f 2011, e Figaro R-Corrado WL). Foto: Privat

Anna Ozén firar sitt Bergshyttan häst och semins 10-årsjubileum genom att skänka 100 kronor per inseminerat SWB-sto till SWART, som även i år kommer att donera en SWB-häst till en svensk ryttare.

Att starta verksamheten på föräldragården hade Anna drömt om sedan hon var liten.
– Jag känner att jag lever min dröm varje dag och fler borde få chansen att förverkliga sina drömmar. SWART, som är ett otroligt bra initiativ, bidrar till det och vad passar då bättre än att skänka en slant dit?
– Alla har en dröm, oavsett om man gör föl, föder upp föl eller ska rida på dem så småningom. Det förenar oss alla, säger Anna.

Skulle kunna bli 350 000 kronor

En bra säsong skulle betyda runt 5 000 kronor från Bergshyttan till SWART och Anna utmanar alla kollegor som också inseminerar SWB-ston att skänka 100 kronor per sto.
– Om man räknar med 3 500 inseminerade SWB-ston och alla skulle bidra med 100 kronor – då är vi uppe i 350 000 kronor. Det kan verkligen bli något av det.

Pengarna är tänkta att användas till 2019 års donationshäst och 350 000 kronor skulle räcka riktigt långt.
– Det säkrar hela 2019 års satsning och möjliggör i så fall att två ryttare kan bli SWB-mottagare, konstaterar SWART:s Malin Myrman om den potentiella summan och gläds åt initiativet.
– Det är precis så här vi hoppades på att avels-Sverige skulle vilja jobba. Vi ska gynna och stärka varandra.

Mer om

SWART

  • Swedish Warmblood And Riders Trust arbetar för ”att genom ideellt arbete, projekt och insamlingar verka för att svenska duktiga ryttare rider på svenska (SWB) hästar”.
  • För att delta i det här initiativet: Swisha100 kronor per sto och skriv 2019 i meddelandet, alternativt via BG och skriv 2019. Då läggs pengarna i en särskild ”fond”.
  • SWART kommer att namnge alla stationer som har donerat på sin hemsida och skapa en dekal som kan användas på stationen/hemsidan som visar att de stöttar SWART.
  • Röstning om vem som som ska få årets SWART-häst pågår som bäst här.
  • Mer information finns på SWART:s sida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden