Körning
9 augusti 2018 06:35

11-åring sponsrar kuskar med pannband

PannbandDet började med att ponnykusken Linnea Kristiansen gjorde några förfrågningar om sponsring till Europamästerskapet. Hon fick svar från 11-åriga Ella Rosenström.

11-åring sponsrar kuskar med pannband
Ella Rosenström är elva år och gillar att pyssla och skapa. Här med egna ponnyn Wetaise Sasiya. Foto: Eva Österlund

Ella Rosenström ville sponsra med pannband och skickade prover till Linnea Kristiansen som föll direkt. Pannbanden var gjorda av pärlor med en liten lyckoängel på varje band.

De övriga i svenska EM-laget blev lika förtjusta och nu ska samtliga EM-ponnyer visas upp på vetchecken i Ungern med de här pannbanden på sig.

Även EM-lagets tränare Glenn Geerts såg vad Ella Rosenström hade gjort och så fick hon en beställning till, nu i de belgiska färgerna. Glenn Geerts fyrspannshästar ska alltså ha på sig pannband från Ella vid vetchecken i VM i Tryon i USA i september.

Pannband_evaosterlnd
Varje pannband som Ella Rosenström gjort pryds av pärlor i nationsfärger och en liten lyckängel. Foto: Eva Österlund

Ella Rosenström och hennes familj bor på en gård i Skillingarydstrakten, gården heter Almåkra och nu har denna pyssliga tjej också ett företag. Hon rider och tävlar också på egna ponnyn Wetaise Sasiya. Mest hoppning än så länge.
– Men hon vill nog tävla i körning också i framtiden, hon ska få hjälp med det, säger Linnea Kristiansen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden