Hoppning
26 juli 2016 05:15

15 nationer möts i Varberg

På torsdag drar den internationella trestjärniga Varberg Summer Horse Show i gång. Och det är ett stjärnspäckat startfält med bland annat OS-aktuella Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson.

15 nationer möts i Varberg
Irma Karlsson var en av vinnarna i Varberg förra året. Hon är en av många svenska ryttare på den internationella tävlingen i år också.

– Det går ju inte att vila sig i form till ett OS. Hon har inte tävlat sen Falsterbo och FEI Nations Cup, säger Malin Baryard Johnsson som rider OS-hästen Cue Channa i Varberg till Svenska Ridsportförbundet.
– Det är fantastiskt bra tävlingsplats. Sen får vi se hur många klasser Cue Channa får gå. Det beror helt på hur det känns.

Totalt kommer ryttare från 15 nationer och den svenska truppen är klart störst. Förutom Malin Baryard Johnsson kommer bland annat OS-ryttaren Peder Fredricson, hans bror och EM-medaljör Jens Fredricson, Emma Emanuelsson, Irma Karlsson, Stephanie Holmén, veteranen Peter Eriksson, VM-semifinalisten Alexander Zetterman, Angelie von Essen och Linda Heed. 

Det kommer även en ryttare från Filippinerna genom Marie Antoinette Leviste. Finska Sverigebekantingarna Satu Liukkonen och Sebastian Numminen, ett stort gäng från Norge, James Davenport från Storbritannien samt ekipage från Tyskland, Grekland, Hongkong, Frankrike och många andra länder finns också på deltagarlistan. 

Tävlingarna börjar med invigning på torsdag med Radiosportens populäre Christian Olsson. Sportsligt är tävlingens höjdpunkt en Grand Prix över i,50-hinder som också är final i Volkswagen Grand Prix på söndag. 

Deltagarlista

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden