Sport
21 juni 2016 19:54

25 svenskar OS-nominerade

45 dagar kvar till OS i Rio, och nu har FEI publicerat vilka ryttare som de 43 nationerna har nominerat. Det är bara de nominerade som kan bli uttagna.

25 svenskar OS-nominerade
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello har tillhört svenska eliten i många år, nu är ekipaget tillbaka på de stora tävlingsbanorna igen. Foto: Roland Thunholm

Listorna innehåller ryttarnamn för så väl hoppning, fälttävlan, dressyr och paradressyr. Paradressyren måste bestämma vilka ryttare som ska få rida senast 15 augusti. För övriga ska trupperna spikas, med hästar och reserver, senast 18 juli.

Sju fälttävlansryttare, och elva hästar, finns på Sveriges långa lista: Ludwig Svennerstål med King Bob och Aspe samt Franzipan som reserv. Sara Algotsson har Reality och Frida Andersen är nominerad med Herta. Linda Algotsson har både Fairnet och Fairnando på listan. Även Niklas Lindbäck har två hästar, Cendrillon och Focus Filiocus. Johan Lundin, Johnny Cash och Anna Nilsson, Luron, kompletterar den svenska bruttotruppen i fälttävlan.

I hoppningen har åtta svenska ryttare och 15 hästar tagits med. Malin Baryard-Johnsson med Cue Channa och Corporal, Rolf-Göran Bengtsson med Unita och Clarimo, Peder Fredricson med All In och Flips Little Sparrow, Henrik von Eckerman med Yajamila och Gotha. Henrik har även Sansibar anmäld som reservhäst. Douglas Lindelöw har Udermus anmäld, med Zacramento som reservhäst och Charlotte Mordasini har Romane du Theil med Miebello som reservhäst. Även Helena Persson, Bonzai, och Angelie von Essen, Newton Abbey, finns med på hoppningens långa lista.

Dressyrens bruttotrupp består av nio ryttare och elva hästar. Patrik Kittel har både Deja och Delaunay på listan, liksom Tinne Vilhelmson-Silfvén som har Don Auriello och Paridon Magi. Övriga är Emelie Nyreröd, Miata, Jennie Larsson, Zircoon Spring Flower, Juliette Ramel, Buriel K.H., Mads Hendeliowitz, Jimmie Choo SEQ, Paulinda Friberg, Di Lapponia T, Rose Mathisen, Zuidenwind och Therese Nilshagen, Dante Weltino anmälda.

Dressyren skiljer sig dock från övriga grenar då det redan är klart att Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson-Silfvén får var sin plats i det svenska laget.

I paradressyren är det bara Louise Etzner Jakobsson och Zernard som är anmälda för Sverige.

Här hittar du alla anmälda till OS.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden