Avel
5 oktober 2017 16:26

31 vidare till 6-årsfinal

Det blev 31 finalister till 6-åringarnas final på söndag, bara tio ekipage går in med noll fel i finalen. Peder Fredricson och Gamelus R 1331 är en av dem.

31 vidare till 6-årsfinal
De passar varandra som hand i handske Gamelus R 1331 och Peder Fredricson, båda två har fighting face. Hur långt räcker det på söndag? Roland Thunholm

Den stora gruppen med 69 stycken 6-åringar  i finalomgång 2 tog sig ann Peter Lundströms bana som innehöll elva hinder och 13 språng på 1,30 höjd. Den  skördade tidigt många offer i den gul-vita trekombinationen där det rättuppstående b-hindret vållade många problem. Det avslutande rättuppstående Bucas-hindret med vattenmatta under skördade också en del svårsmälta rivingar, det känns alltid surt att riva sista. 

Bland de 69 startande var det så många som 35 som gick in med noll fel och två med bara ett tidsfel med sig. Att vara dubbelnolla efter finalomgång 2 innebar en garanterad finalbiljett. Tre ekipage bland dem med fel med sig in gjorde idag en bättre runda och red felfritt, ytterligare tre klarade sig med bara ett tidsfel som tillägg. Förvånansvärt få bättrade på sitt resultat och hela tio stycken valde att antingen utgå eller blev uteslutna. 
Peter Lundström konstaterade att det nog fanns en del nerver med idag. Trekombinationen var byggd med oxer-två galoppsprång-räcke-ett galoppsprång -räcke med filler och var helt i nivå med kraven på 6-åringar framåt hösten.
– Ja den har varit utslagsgivande men inte på ett entydigt sätt, olika ekipage har haft olika svårigheter där, det finns inte en förklaring till det felen. Jag hade förmodligen byggt den likadant igen, menade han.
Klassen gav rätt finalgäng, både tekniskt och talangmässigt. Totalt blev det tio dubbelnollor, två ekipage har med sig ett tidsfel, 17 ekipage med fyra fel  och två med fem fel kommer vidare till söndagens final.

En av dem med bara ett tidsfel med sig in var Annie Lienau som rider fölstoet Sweet Carisma (F. 2) (SWB f -10 e Careful-Swift, uppf/äg Rita Alisdotter). I dagens ritt blev det ett ner men det må vara förlåtet för stoet personifierar allt som Breeders Trophy står för – hon är mamma till RIKSTO-vinnaren och bästa 3-åring i hoppningen Sweet Sandra (F.2) och tävlar själv i sporten med fina resultat. 

Sweet Charisma (F.2).

Första dubbelnollan satte den verkligt stilridande Nicole Persson på familjens uppfödning Skruf Gräns (SWBf -11 e Bravour-Hip Hop, Uppf/äg Gina Bäcklund och Ingemar Persson).

Skruf Gräns.

Sebastian Numminen och El Qlassico TT (SWB f -11 / Quintender-El Bundy, uppf Karin och Ove Råhnängen, äg Louise Bodin) tog enkelt hem en felfri runda och går in i finalen på nollfel. 

El Qlassico TT.

Peder Fredricson och Gamelus R 1331 (KWPN f  -11 e Namelus R-Chin Chin, uppf Stal Roelofs, äg Blädde Gård) gjorde ännu en felfri säker runda och ser ut att kunna bli glödheta i söndagens final, lika snabba båda två.

Gamelus R 1331.

Det blev ännu en häst i final för Amanda Eriksson när hon tog Luchón (SWB f -11 e Cabachon-Julio Mariner xx, uppf Hanna Evestål, äg Jessica Gunnarsson) felfritt igen och nu går till final utan fel i bagaget.

Luchón.

Det blir ännu en godkänd hingst i finalen genom Magnus Österlunds försorg. Visserligen blev det ett ner med snygge Gisborne VDL 1310 (KWPN f -11 e Zirocco Blue VDL-Goodtimes, uppf/äg VDL Stud) men med alla med fyra fel in i final så gick det vägen ändå.

Gisborne VDL.

Fotograf: Roland Thunholm

Resultat 6-åringar finalomgång 2 Breeders Trophy

Start- och resultatlistor

Equisport webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden