Dressyr
28 maj 06:00

32-årig dressyrryttare död efter fall

OlyckaNär den australiensiske dressyrryttaren Elliot Patterson hade avslutat ett träningspass på ridbanan och skrittade av sin häst på långa tyglar var olyckan plötsligt framme - Patterson skadades så illa att han senare avled.

32-årig dressyrryttare död efter fall
Efter nästan tre veckor har Elliot Patterson nu avlidit av sina skador från olyckan. Foto: iStock

Elliot Patterson red både unghästar och äldre hästar, även om det var de yngre förmågorna som tog honom till flest framgångar. I Australien var han enligt Eurodressage en efterfrågad unghästtränare.

För närmare tre veckor sedan hade Patterson ridit ett pass på banan, när han föll av hästen som han skrittade på långa tyglar. Enligt hans fästmö, dressyrryttaren Alexis Hellyer, blev hästen rädd för något, slängde sig åt sidan och förlorade balansen i bakdelen vilket gjorde att ekipaget föll åt sidan.

Patterson, som bar hjälm, skadades svårt i fallet och fördes till sjukhus. Där låg han i koma med svåra huvudskador, och under söndagen meddelade hans fästmö att han avlidit.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden