Världen
8 juni 2017 15:15

38 ryttare döda i brittiska trafikolyckor senaste åren

Ņterigen lyfts den sorgliga statistiken i Storbritannien. Sedan 2010 har 38 ryttare dött i trafikolyckor. De flesta av olyckorna beror på förare som har kört för fort eller för nära ekipagen.

38 ryttare döda i brittiska trafikolyckor senaste åren
Över 200 hästar har dött sedan 2010 i trafiken. Getty Images/iStockphoto

Den otäckt svindlande statistiken har tidigare diskuterats i bland annat BBC. Nu är det tidningen The Sun med en upplaga på 1,6 miljoner exemplar varje dag som visar upp siffrorna och ger bilister handfasta råd för hur olyckor ska kunna undvikas.

Sedan 2010 har 2 510 trafikolyckor med hästar involverade rapporterats. 222 hästar och 38 ryttare har under samma tid dött i trafiken, enligt källan British Horse Society.

Arbetar för säkerhet
British Horse Society är en organisation som bland annat samlar in uppgifter om olyckor och arbetar för ökad säkerhet för hästar i trafiken. De berättade i våras att 426 olyckor hade rapporterats till BHS bara senaste året, då med en död person och 21 döda hästar.

81 procent av olyckorna ska enligt BHS ha skett för att bilarna har passerat antingen för nära eller för fort.

För en tid sedan berättade Ridsport om Malin, som skadades när en bil passerade alldeles för fort och bara körde vidare. Läs artikeln här.

British Horse Society har gjort en uppmärksammad video där de upplyser förare om vilka risker de utsätter även sig själva för om de passerar ett hästekipage på fel sätt:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-