Sverige
23 mars 10:03

50 000 kronor till studerande elitidrottare

StöttningSedan 1980 delar Riksidrottsförbundet och Svenska Spel ut Elitidrottsstipendiet, ett stipendium på 50 000 kronor som går till 50 idrottare från olika grenar. Nu är ansökan öppen för årets upplaga.

50 000 kronor till studerande elitidrottare
Nu kan du som elitidrottar och studerar söka Elitidrottsstipendiet. Foto: Lotta Vess/iStock

Tanken med Elitidrottsstipendiet är att det ekonomiska bidraget – totalt 50 000 kronor per stipendiat som delas ut en gång per termin – ska ge aktiva idrottare möjlighet att kombinera sin elitidrott med studier efter gymnasiet.

De 50 idrottare som tilldelas stipendiet får även hjälp av Riksidrottsförbundet med resurser inom psykologi, medicin, fysiologi och mat.

”Med Elitidrottsstipendiet hoppas vi kunna skapa goda förutsättningar för utövarna så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt. Samtidigt vill vi ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären”, skriver Riksidrottsförbundet på sin webb.

Ansökan är öppen för den som rider på landslagsnivå (junior-senior) och har haft landslagsuppdrag de senaste två åren, som kombinerar elitidrott med studier på eftergymnasial nivå. Studierna ska vara på minst halvfart på högskola/universitet.

Det här ingår i Elitidrottsstipendiet

  • Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till 50 aktiva.
  • Resursstöd från Riksidrottsförbundet i form av idrottspsykologi, idrottsmedicin, och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition.
  • Ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan.
  • Rådgivning och vägledning kring Dubbla Karriärer (DK). Idrottspsykologiskt karriärstödssamtal (karriärövergångar, karriärvägledning eller karriäravslut).
  • Ingång i vårdappen, Svensk Idrottshälsa.

Ansökan stänger den 2 maj 2023 – här kan du läsa mer och ansöka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden