Avelsnyheter
19 november 2011 21:29

800 000 euro för SWB-hingst i Vechta!

I går blev Tight Junction godkänd vid Oldenburgförbundets premiering, en sensation i sig. I dag såldes han som första nummer på förbundets auktion för 800 000 euro som auktionens dyraste häst - se video.

Köparen, en amerikanska, kommer att placera Tight Junction (f -09 e Temptation u Sigma ue Sandro Hit, uppfödare Lena Nyström, ägare Lena Nyström/Pernilla Ström) på hingststation Böckmann i Tyskland för vidare utbildning och matchning.

Tight Junction fick redan som föl Pernilla Ström som delägare och har matchats i Tyskland sedan i somras inför höstens hingsturval och premiering. Nu höll det hela vägen fram till svenskt prisrekord på en utländsk auktion för en svenskfödd, svenskregistrerad och svenskägd hingst.

Tight Junction är släkt med Synovia som gått unghäst-VM för Sverige två gånger, hans mormor är elitstoet Savoia som lämnat prestationshästar i mängd. Mamma Sigma själv gick till final i Breeders som 4-åring men fick avstå final på grund av skada.

Hingsten Tight Junction kom till som en moderlivsimport då Tailormade Temptation hade något svårt att övertyga AVN om sina kvalitéer. Det dröjde två år innan Hästak fick godkännande för spermaimport. Då hade uppfödare i Tyskland och Danmark redan fått två årgångar med fina föl. Hans helsyster Stigma blev därför DWB-registrerad och var Danmarks bästa dressyrstoföl 2010 och såldes till Norge. Ytterligare en helsyster finns av årets skörd.      

Se video

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden