Hoppning
3 maj 2016 11:09

Hamburg nästa för GCT-cirkusen

Förra året blev det en tredjeplats för Rolf-Göran Bengtsson och Casall ASK vid Global Champions Tour-deltävlingen i Hamburg. På lördag är det dags för ekipaget att försöka förbättra den placeringen.

Hamburg nästa för GCT-cirkusen
Rolf-Göran Bengtsson och Casall ASK jagar nya värdefulla poäng i Global Champions Tour till helgen. Den här gången är det dags för Hamburg.

För femte veckan i rad är det dags för en deltävling i Global Champions Tour. Den här gången har ryttarcirkusen lämnat Shanghai och kommit tillbaka till Europa igen. Nu är det dags för anrika Hamburg, där lördagens GCT-klass får slåss om uppmärksamheten med söndagens stora begivenhet – derbyt.

Deltagarlistan är förstås extremt välfylld med världens bästa ryttare och hästar. Självklart ser vi alla de bästa tyska ryttarna på plats, med totalledaren Christian Ahlmann i spetsen. Med finns också bland andra Marcus Ehning, Daniel Deusser, Ludger Beerbaum, Hans-Dieter Dreher och Meredith Michaels-Beerbaum som har anmält svenskfödda Fibonacci till tävlingen.

Fransmännen är också väl representerade, även om vinnaren från Antwerpen, Peneleope Leprevost, väljer att avstå från Hamburg. Vinnaren från Mexikos deltävling, Roger Yves-Bost finns dock på plats, liksom världsettan Simon Delestre.

Rolf-Göran Bengtsson följde inte med till Shanghai, men till Hamburg åker han med både Casall ASK och Clarimo ASK. Casall, som hoppade alldeles fantastiskt i Antwerpen där ekipaget slutade trea, verkar trivas på Hamburgs gräsbana.
Rolf-Göran och Casall har varit vidare till andra omgången och placerad i Hamburg alla år. De vann 2011, var tvåa 2012, högt placerade 2013 och 2014 och så trea förra året – då USAs Kent Farrington red hem segern med Voyeur.

Självklart finns Henrik von Eckermann också med i startlistan. Yajamila får ta igen sig efter den fina insatsen i Shanghai, så nu står hoppet till Sansibar och Lord Chambertin 2. Även Linn Zakariasson får rida den femstjärniga delen och har med sig Valentin F och Ugaulin de Bosquetiau.

Läs mer här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden