Avelsnyheter
12 maj 2016 10:16

Stabilt läge för Total Hope

Total Hope, årets bruksprovsvinnare i dressyr, som buköppnades akut natten till fredag på Dyrehospitalet i Köpenhamn är sedan något dygn tillbaka stabil. Tillståndet har varit mycket kritiskt.

Stabilt läge för Total Hope
Fölen från förra årets betäckningssäsong har börjat komma. Förhoppningsvis får Total Hope fler säsonger i avel. Kim C Lundin kim@witnet.se

Sent på kvällen på Kristihimmelfärdsdagen 5 maj visade Total Hope(Old f -12 e Totilas-Don Schufro) små koliksymptom som visade sig vara tunntarmsomvridning, tarmvred. Hans tillstånd under helgen har varit mycket kritiskt och läget har pendlat flera gånger under de gånga dygnen.

Helena Torstensson, ansvarig för PS Flyinge och Partners verksamhet i Sverige berättar:
– Det har varit tufft, men när jag fick samtalet på kvällen i tisdags befarade jag det värsta. Istället var det hans veterinär som meddelade att det faktiskt vänt och såg lite ljusare ut även om faran inte är över helt och hållet, tarmvred är mycket allvarligt.
– Kliniken har gjort sitt yttersta, det har varit samma ansvariga veterinär som haft hand om honom från fredag till måndag, det har känts väldigt bra.

Total Hope är kvar på kliniken i Köpenhamn och hemgång är inte planerad än. 

Operationen innebär att Total Hope är ute ur aveln för resten av säsongen. Han har inte drabbats av pungbråck som är vanligt i kombination med kolik men operationen och rehabiliteringen efteråt kan inte kombineras med att hoppa på bock.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden