Sportnytt
12 maj 2016 12:23

Hästfestival hos grannen

I grannlandet Danmark laddas det upp med ett stort utomhusevenemang med start i Pingsthelgen. Stora tävlingar, mässa, dansk hygge och gratis inträde lockar Odense Horsefestival med mellan 13-22 maj.

Hästfestival hos grannen
Sverige har dressyrlag på plats och kanske att de kan slå en av de ryttare som siktar på det danska OS-laget, Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy.

Odense ligger ligger knappt 20 mil från Malmö bilvägen och från Malmö med tåget tar det cirka 2,5 timme. Det är JBK Horses, teamet bakom EM i Herning 2013 och oktobertävlingarna i Odense inomhus, som satsar på en hästfestival i maj utomhus. 

Platsen är Odense Dyreskyeplads, en stor  öppen gräsyta med massor av utrymme för både hoppbana, två dressyrringar , uppstallning och framridning. Dyreskueplads är närmast att översätta med djurmarknadsplads men i Danmark betyder det mer utställning, premiering och lantmässa i en härlig mix. Alltså mindre Kiviks marknad och mer gammaldags Elmia-modell. Odense Horsefestival på platsen är en mindre modell av Falsterbo Horse Show med en stor skillnad, än så länge inte så vasst startfält men helt fritt inträde.

I helgen bjuds det på dressyrens Nations Cup, en CDI3*-tour med Grand Prix och Specialen kombinerat med ungdomstourerna från Junior till U25. Första helgen går det CSI1* och CSI2* tourer upp till 1,45/1,50-klasser.

Hoppningens Nations Cup och CSI3*-klasser går andra helgen med start redan på torsdagen med kval. Även här är det en stor satsning på ungdomsklasser såsom ponny- och Childern-tour samt Nations Cup för både juniorer och young riders. I kombination med Furusiya Nations Cup för de stora kanonerna är det ett ganska spännande program.

Fritt inträde i kombination med vackert majväder kan bädda för hästsport när den är som bäst. 

Tidsprogram
Start- och resultatlistor
Deltagarförteckningar

Tävlingens websida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden