Hoppning
13 maj 2016 19:50

Holland håller stilen

Holland, regerande världs- och Europamästare, håller stilen och vann fredagens Furusiyya FEI Nations Cup Europa division 1 i franska La Baule.

Holland håller stilen
Segrande holländare med coach Rob Ehrens, Wout-Jan van der Schans, Leopold van Asten, Jur Vrieling och Willem Greve prisas av HH Prince Turkey Bin Khaled Al Saoud, försvarsattaché vid Saudiarabiens ambassad i Paris och Bern. www.scoopdyga.com

Det var försenad årspremiär för serien som skulle ha börjat i Lummen, Belgien, i månadsskiftet april-maj. Den premiären regnade bort, vilket innebär att nationer som skulle tävlat om poäng inte får sina respektive totalresultat förrän serien fullbordats.

I La Baule tävlade Frankrike, Holland, Belgien, Storbritannien och Tyskland om poäng. Holland och USA var i delad ledning som felfria efter den första 1,60-rundan. Holland förvaltade sin ledning bäst och vann på ett tidsfel efter att även den andra rundan var klar. USA kom tvåa på fyra fel – ett fel mindre än hemmafavoriterna.

Hollands styrka kan särskilt noteras eftersom den segrande kvartetten, bortsett från Jur Vrieling, är ny jämfört med världs- och Europamästarna. Vrieling satt dessutom på en ny häst i La Baule.

Sverige medverkade inte i La Baule.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden