Sverige
18 maj 2016 07:30

Kändishopp för nytt ridhus

Många klubbar drömmer om ett nytt ridhus, så även Ulricehamnsbygdens RF. När sponsorerna tröt bestämde sig föreningen att satsa på en lokal variant av kändishoppning för att synliggöra klubben.

Kändishopp för nytt ridhus
Ulricehamnsprofilerna är laddade för träning och tävling.

Hallå där Caroline Berg på Ulricehamnsbygdens RF! Varför ordnar ni en kändishoppning?
– När arbetet med att hitta sponsorer till verksamheten för att förverkliga drömmen om ett nytt ridhus gick tungt väcktes tanken med att göra ett evenemang för kommunens invånare för att synliggöra ridklubben. Med inspiration från Sweden International Horse Show började planeringen av Kändishoppet.

Vilka deltar i hoppningen?
– Vi har bjudit in sex Ulricehamnsprofiler. Gänget har mer eller mindre ridvana med sig i bagaget och de ska fram till den 10 september träna för att klara av en hopptävling.

Vad händer med pengarna ni får in från nya sponsorer?
– I prispotten finns en vinstcheck som är helt beroende av vårt kämpande för att få företag att vilja visa upp sig hos oss. När träningarna är betalda för våra profiler går hälften av överskottet till ridklubben och resterande halva kommer vinnaren få skänka till välgörenhet.

Hur har responsen varit hittills?
– Vi har fått väldigt positiv respons från folk när vi har berättat om vårt evenemang och vi hoppas att dagen blir välbesökt. Det kommer att finnas något för alla och vi tror att våra profiler kan locka en bred publik.

I tävlingen deltar Håkan Sandahl, kommunchef, Lena Matthijs, polisområdeschef vid polisen i Västra Götaland samt författare, Matthias Nordgren, rektor vid Tingsholmsgymnasiet samt politiker, Maria Sthål, Hökerums Bygg, Sebastian Andersson, restaurang- och underhållningsbranschen, samt Anette Westerlund, Ulricehamns Tidning. Deras framsteg går att följa via Ulricehamnsbygdens RF:s Facebook och Instagram.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden