Sverige
20 juni 2016 04:57

Ridklubb får kunglig utmärkelse

I eftermiddag får Vingåkers Ryttarförening, VRF, ett brev från kungen vid en ceremoni på landshövdingens residens i Nyköping. Det handlar om en gåva ur en jubileumsfond.

– Landshövding Liselott Hagberg ska överräcka ett brev från kungen. Vi har fått pris ur jubileumsfonden, säger klubbens ridskolechef Marie Lindkvist till Katrineholmskuriren. 

Det enda hon vet om brevet är att det medföljer 25 000 kronor. Det är VRF:s ungdomsverksamhet som får priset från Konungens jubileumsfond för ungdom i Sverige. Fondens ändamål är att främja svenska barn och ungdomars fostran.

I år är det 14 föreningar som uppmärksammas av fonden och VRF är enda ridklubben. VRF:s ordföranden Veronica Gårdestig åker till Nyköping tillsammans med Marie Lindkvist samt ungdomssektionens ordförande Julia Christensen och kassör Lilly Bohm för att mingla på residenset.
– Nu får vi byta om från ridbyxor till finkläder, säger Marie Lindkvist.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden