Sport
8 juli 2016 07:26

Sylve visar upp trolig OS-kvartett i Falsterbo

I eftermiddag smäller det. Då hoppar den mycket möjliga OS-kvartetten Nations Cup på hemmaplan. ”Flera lag är riktigt starka, men det är vi också” säger chef d´equipe Sylve Söderstrand.

Sylve visar upp trolig OS-kvartett i Falsterbo
"Det lär bli en spännande tävling innan det är klart" säger chef d´equipe om Nations Cup där hans främsta OS-kandidater rider. LottaGyllensten

FÖLJ NATIONS CUP-KLASSEN LIVE

I går såg Sylve Söderstrand sina lag-svenskar värma upp i lägre klasser i Falsterbo. I dag väntar den riktiga utmaningen Nations Cup, som både kan ge viktiga poäng till sensommarens final och visa om den svenska OS-formen är på plats.

– Hästarna såg jättefina ut. En del utgick när de kände sig klara och såväl ryttarna som jag är väldigt nöjda med första dagens hoppning, säger Sylve till Ridsport.

Startnummerdragning pågår.

Han har just deltagit vid dragningen där Sverige fick startnummer fyra i nationshoppningen och avrundar den sena eftermiddagen med att prata häst med Falsterbogeneralen Jana Wannius som i sin tur tar igen sig efter ännu en dags stortävlingar. Sylve själv verkar vara på ett strålande humör och intygar att hans ryttare är precis lika taggade och glada över att vara i Falsterbo.

Till dagens Nations Cup har han laddat upp med en riktigt tung kvartett bestående av fyra blågula storfavoriter.
– Flera lag är riktigt starka, men det är vi också, konstaterar Sylve efter en snabb genomgång av konkurrenterna.
Vad tror du på för placering?
– Det är en tuff tävling och gränsen mellan att vara etta och trea är hårfin, men vi vill vara topp-3 i alla fall. Det lär bli en spännande tävling innan det är klart.

Om dagens lagryttare Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson samt reserv Charlotte Mordasini verkligen är det spikade OS-laget behåller Sylve Söderstrand för sig själv ännu ett tag.
– På lördag klockan 19 kommer det slutliga beskedet. Om inget händer är det här det tilltänkta laget, men än kan en del hända. Bland annat ska hästarna kollas av veterinär innan lördag kväll.
Är det pressad stämning i kampen om OS-biljetter?
– Nej, de här ryttarna har varit med så länge och är så proffsiga. De vet vad de kan och var de står. Däremot kanske ryttarna sätter press på sig själva. Exempelvis Peder vet ju vad han skulle kunna lyckas med tillsammans med All In och hur långt de skulle kunna gå i ett OS. All In och Peder är inte bara ett av Sveriges bästa ekipage, de är ett världsekipage, säger Sylve.

Ragnar Bengtsson har som bekant numera titeln förbundskapten medan Sylve är olympisk headcoach och chef d’equipe på de tävlingar där de OS-aktuella ryttarna hoppar.
När det var som mest turbulent i förbundskaptens-frågan slöt Sylves ryttare upp bakom honom, protesterade unisont hos förbundet och även de mer tystlåtna argumenterade flitigt i media för att Sylve skulle vara kvar över OS.

– Det är såklart jättekul att veta att jag har ett så starkt stöd. Sveriges Olympiska Kommittés presschef sa just till mig att han aldrig någonsin förr har varit med om att aktiva i någon sport har visat ett så stort stöd för en ledare vid en förbundskonflikt. Kanske det här gjorde sammanhållningen bland landslagsryttarna ännu starkare. Jag kommer aldrig att tycka att det som hände var bra i sig, men kanske kom det något bra ur det hela trots allt.

Tadaaa! Sverige fick startnummer 4.

HÄR kan du spana in allt som har hänt på Falsterbo Horse Sh
ow de senaste dagarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden