Sport
10 juli 2016 11:33

”Vi har en otrolig helg”

7-årsfinalen hade en knippe framtidshästar i topp med Evander, Curiosity och Quartermain. Alla väl lotsade av sina piloter Kittel, Ramel och Mattsson i en kvalitetsmässigt bra final, full av framtidslöften som de bästa SWB-hästarna Quarton och Fiorucci Ht.

”Vi har en otrolig helg”
Seger till Patrik Kittel, Evander och Outstanding Stables. LottaGyllensten

Huvuddomaren Susanne Baarup och hennes adjutanter Andrew Gardner och Magnus Ringmark serverades nio finalister. Michael Søgaard kom inte till start av okänd anledning.

Det blev seger för sista startande Patrik Kittel och hans illustration av en häst byggd i uppförsbacke Evander (KWPN e Vivaldi – Jazz, uppf  H. VAN DEN BOSCH & E. VAN DER BRUGGEN, äg Robert Price & Sarah Daehnert). Han satte en nästintill felfri ritt efter att ha haft lite små malörer i kvalet, totalt 75 procent.

– Jag är glad för min seger såklart men ännu mer glad för min elev Antonia Ramels skull som kommer hit och presterar bra med Curiosity. Idag fick hon klara sig helt utan min hjälp på värmningen och gjorde det utmärkt, sa Patrik Kittel.
– Vårt stall har haft en makalös helg med Malin Nilssons seger, Rose Mathisen och Mads Hendeliowitz individuella segrar, sen har jag haft en ganska bra svit också, skämtade han.
– Det var en topp tre med kalasfina hästar, vi kommer att få se alla på Grand Prix-banan i framtiden, kommenterade han apropå Curiosity och Quartermain.

Andra plats gick till Antonia Ramel som med Curiosity (KNHS e Clinsmann – Carpaccio, uppf Thomsen Kurt, äg La Pomme HB) gjorde ännu en fantastisk ritt med höjdpunkter på många platser i programmet såsom både skritt- och halvpiruetter i galopp, totalt 74,737 procent.
– Curiosity har skött sig utmärkt, jag var orolig för vatten på banan för i den aspekten är han fortfarande hopphäst – vattenpölar hoppar man över. Nu var det inget regn eller pölar så det fungerade bra. Detta är bara hans tredje start som dressyrhäst så allt är över förväntan, det känns riktigt bra. Jag är otroligt glad över att ha Patrik som tränare, vi är bra på väg nu, det fungerar suveränt, sa Antonia Ramel.
Jo, det stämmer, Antonia har en syster som är nyligne uttagen till OS – Juliette Ramel. 

Tredje pris togs av Marina Mattsson med Quartermain (Hann e Quaterback – Wilawander xx, uppf Anette Holst, äg Hannell Dressage Stable AB) som är ett framtidslöfte av rang.
– Jag fick ljudet från en prisutdelning samtidigt på hoppningen mitt i mina serier men Quartermain klarade av det. Han är än så länge orutinerad så jag vet inte riktigt vad han kan reagera på, jag är väldigt nöjd med att han bestod det provet, sa Marina Mattsson, hon rider CDI3*-kür i eftermiddag med Beckham.

Det tajta tidsprogrammet medger tyvärr inte längre referat från 7-årsdressyren.
1) Patrik Kittel – Evander 75.000%
2) Antonia Ramel – Curiosity 74.737%
3) Marina Mattsson – Quartermain 73.728%
4) Allan Grön, Denmark – Blue Hors Zatchmo (DWB e Blue Hors Zack – Blue Hors Don Schufro) 70.965%
5) Yvonne Österholm – Quarton (SWB e Quaterback – Don Schufro,  uppf/äg Per-Arne Persson) 70.702%
6) Jeanna Högberg – Fiorucci Ht (SWB e Florencio I – Rubinrot, uppf/äg Absolut Dental AB) 69.825%
7) Karin Öljemark – Samson (DSPF e Samba Hit II – Duntroon, uppf Heinz Pauli, äg Inga Fridh) 68.333%
8) Lotte Wiuff Strarup, Denmark – Roberto (DWB e Blue Hors Don Romantic) 66.798%
9) Caroline Darcourt – Sankt Erik II 1265 (SWB e Johnson – Weltmeyer, uppf Forty Invest AB, äg Lövsta Stuteri AB) 66.272%

Resultat(med poäng)

HÄR kan du spana in allt som har hänt på Falsterbo Horse Show.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden