Världen
4 augusti 2016 08:30

Skrittmaskinsvägraren som gjorde succé

Hanna vägrade gå i sin skrittmaskin och det fångade hennes ägare Sandra Lüthl på en film som har visats mer än två miljoner gånger på ett par dagar. Ridsport kunde inte låta bli att kolla varför den lilla hästen helt enkelt bara vägrar att gå framåt.

Skrittmaskinsvägraren som gjorde succé
Det där med skrittmaskinen är inte Hannas grej, men annars är hon för det mesta på prima humör.

– Jag kan knappt tro att min häst har blivit så populär, säger Sandra Lüthl från Wil i Schweiz om att hennes film hemifrån gårdsplanen har delats många gånger om.

Den visar ett brunt litet sto som vägrar ta ett steg framåt i skrittmaskinen och dessutom ser ganska butter ut. Om hon bara visste hur populär hon är online skulle hon säkert vara gladare. Hon har belönats med många tillrop från Ridsports läsare som både berömmer henne som smart som strejkar och tycker att hon är charmig. Men vad är då egentligen anledningen till att hästen, som visar sig vara 11-åriga freibergerstoet Hanna under uppvärmning inför dagens pass, bara står där?
– Hon hatar helt enkelt tråkiga saker, men älskar ”brainy work ” säger Sandra.
Då hjälper det inte heller att kompisen Gismo skrittar förbi varv på varv – Hanna hade bestämt sig för att skritten inte var utmanande nog och slapp strax efter maskinen för att ge sig ut på roligare äventyr med sin matte. Slutsats: Det lönar sig att strejka i skrittmaskinen…


Hanna och Gismo hänger ihop. Foto: Privat

Visste du förresten att freibergerhästen eller Franches-Montagnes är från just Schweiz, precis som Hanna? Det är en liten häst på max 158 centimeter som numera är ovanlig, men förr var populär på mindre gårdar och beskrivs som både stabil och aktiv. Här kan du läsa mer om rasen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden