Sport
14 augusti 2016 19:39

Vrieling och Philippaerts diskvalificerade

Hollands Jur Vrieling och Belgiens Nicola Philippaerts är diskvalificerade från OS. För Philippaerts betyder det att OS är över, medan Vrieling får fortsätta att rida i lagtävlingen.

Vrieling och Philippaerts diskvalificerade
OS är över för Nicola Philippaerts. BILDBYRÅN

Hollands Jur Vrieling diskvalificeras ur tävlingen på grund av otillåten spöanvändning medan Nicola Philippaerts diskvalificerades på grund av felaktig sporranvändning.

I ett uttalande konstaterar FEI angående Jur Vrielings diskvalificering att ”FEI:s regler är väldigt specifika – om något blod hittas på en hästs flank är ekipaget omedelbart diskvalificerat från tävlingen”.

I samma uttalande från FEI skriver Jur Vrieling själv:  ”I was encouraging him, saying ‘come on boy, don’t do this again’. I should not have given him these extra pushes. It is stupid, this happened in the heat of the moment, and it will not happen again.”

Tilläggas kan att publiken på plats reagerade kraftigt – med högljudda burop – på Jur Vrielings agerande.

Jur Vrieling får dock fortsätta i lagtävlingen på tisdag och onsdag. Nicola Philippaerts rider inte lagtävlingen och därmed är OS över för hans del. 

För övriga som trillade av och blev uteslutna av andra anledningar i det inledande kvalet blir det 47 fel i protokollet att ta med sig till fortsättningen. 

Läs allt om OS

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden