Körning
19 december 2016 11:22

Wigren och Nero vann i jul-comebacken

Det rullade rejält mot jul i Vinslöv i helgen. Inomhusmaraton i både lätt och medelsvår klass lockade drygt 20 startande med comeback-ekipaget Linda Wigren och Nero som segrare i högsta klassen.

Wigren och Nero vann i jul-comebacken
Linda Wigren med Gösthults Nero Cash vann den medelsvåra klassen.

Här fanns ekipage med landslagsstatus, här fanns veteraner och lovande ungdomar.
Initiativtagare till det hela var landslagskuskarna Susanne Ankermark och Catharina Eneroth och man började med lättklass. Alla ekipage fick köra banan, signerad av Göran E Larsson, två gånger, bästa tiden vann.

Det var mycket nerver med i spelet redan på framkörningen och i speciellt i första rundan i båda klasserna men sedan fick en entusiastisk publik se mycket trevlig körning utan några dramatiska incidenter. Flera av hästarna och ponnyerna tittade dock lite extra på tomtar, grisar och julpaket som banan dekorerats med.


Malin Luckman skrittar av efter segerrundan i den lätta klassen.

Veronica Månsson med Mormors Susan var först ut i den lätta klassen och fick sluttiden 1.17.09. En tid som stod sig ett tag men både Malin Luckman med russet Hega och Ewa Persson med fjordstoet Monella var snabbare och klassen slutade med seger för Malin och med Ewa på silverplatsen.

I den medelsvåra klassen gjorde Linda Wigren comeback med Göshults Nero Cash. Nero har haft en säsong med skador och missade på grund av det både start i Falsterbo och start vid årets SM i Göteborg.
Men nu är han verkligen på gång igen och arrangemanget i Vinslöv var perfekt att börja med för hans del.
– Det blir ingen vintervila för honom han ska hållas igång och förhoppningsvis vara i toppform när våren kommer, berättade Ewa Wigren medan Linda värmde upp.
– Planen är att tävlingen i danska Dorthealyst i början på maj ska bli hans säsongsstart.
Nero verkade mycket nöjd med att vara tillbaka och slog till med en seger direkt.


Camilla Lind och Arcantijn var trea i  medelsvår klass i Vinslöv.

Åsbos Camilla Lind ramlade ju ur landslagstrupppen när hon sålde sin svårklasshäst. Kanske kan hon snart vara landslagsaktuell igen. Hennes fine holländare Arcantijn, eller till vardags Aramis, har utvecklats mycket och var i riktigt god julform. Efter två fina och snabba rundor blev det en tredjeplats totalt.
Flera kuskar hade åkt långt för att ställa upp i Vinslöv, bland dem Göteborgs Christina Bucht med sin Scandinavian Hawkeye.  En resa som ledde till en andraplats i racet, bara sex sekunder efter segrande Nero och Linda Wigren.

Andrea Rahm, 12 år, kör sina ponnyer i par men är ju ännu för ung för att få tävla dem själv. Gränsen går ju vid 15 år. Den här gången hade hon satt pappa Fredrik Rahm vid tömmarna och var själv groom.
– Vi hoppas ju att hon kan få någon form av dispens för att få köra tävling själv, berättade mamma Johanna Rahm.
Ungdomskuskarnas lagledare Annika Borg var själv på plats i Vinslöv. Förhoppningsvis har hon koll på unga Andrea och hennes ponnyer Månagårds Felicia och Sally.

Nu fortsätter vintersäsongen i södra Sverige i Åsbo i januari, Laholm i februari och Flyinge i mars. Att kuskarna gärna kommer tillbaka till Vinslöv var ganska självklart efter dagens lyckade arrangemang.

Lars Jarl och Randalf efter avslutad runda. Tomten, dvs Boel Hellberg, är ringmaster.

Publiken i Vinslöv höll koll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden