Världen
26 december 2016 19:29

Ridanläggning till salu – för 444 miljoner

En hästanläggning i absolut toppklass, mitt i tävlingsmeckat Wellington i Florida, har just kommit ut på marknaden.
För 444 miljoner svenska kronor kan stället bli ditt.

Ridanläggning till salu – för 444 miljoner
Den exklusiva ridanläggningen i amerikanska Wellington kan bli din för 444 miljoner kronor.

Wellington i Florida har blivit en riktig vallfärdsort för hästfolk från hela världen de senaste åren och hästanläggningar i trakten byter sällan ägare numera. Men för den som har 444 miljoner över finns nu chans till ett klipp.

Den påkostade anläggningen på 125:th Avenue i Wellington kom ut på marknaden precis lagom för att den som är stadd i kassan skall kunna köpa sig ett eget ställe inför årets stora hästfest. Winter equesterian festival startar ämligen den 11 januari och pågår därefter i tre månader på Palm Beach Equestrian Center utanför Wellington.

Klimatet i regionen är som svensk sommar och det stora utbudet av klasser och stora prispengar lockar till sig allt större startfält för varje år.

Den 14 hektar stora anläggningen som nu är till salu har plats för 32 hästar i två olika stall kallade ”the Grand Prix Barn” och ”the Ranch Barn”. Mäklaren, Equestrian Sotheby´s International Realty, lockar i annonsen med detaljer som vattenkoppar i mässing, stalltak av cypress för ventilationens skull, och såklart, handgjorda takkronor överallt, hos hästarna alltså. Stallen har fyra spolspiltor, tempererat dricksvattensystem och en bekväm bakre entré för alla groomar. För den som vill hoppträna ute finns fyra hektar av mjukaste hundtandsgräs, och så en 800 meter lång galoppbana – såklart.

För de tvåbenta finns också gott om rum och bekvämligheter. De tillhörande bostäderna på anläggningen består av totalt 1 000 kvadratmeter boyta. Här finns sex sovrum med varsitt rejält tilltaget badrum uppdelade i ett par olika lägenheter, hus och gästhus.

Hästar och möblemang ingår inte i priset, meddelar mäklaren som i annonsen också påpekar att 444 miljoner är ett utgångspris som kan komma att höjas vid budgivning.

Hela annonsen hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden