Sverige
25 januari 2017 05:30

Nedblåst ridhusbygge saknade bygglov

När takstolarna på det blivande ridhuset skulle resas så började vinden tillta.
Konstruktionen värd en halv miljon föll som ett korthus i vinden. Nu visar det sig att bygget inte ens hade en godkänd bygglovsansökan

Nedblåst ridhusbygge saknade bygglov
Travkusken Jan-Olof Persson, kanske mest känd för sina framgångar med kallblodstravaren Järvsöfaks, har hamnat i blåsväder i dubbel bemärkelse sedan vinden tog hans ridhusbygge i förra veckan. ©Krister Lindh AB

Travkusken Jan-Olov Persson utanför Hudiksvall kunde förra onsdagen konstatera att vinden blåst sönder ett bygge som han investerat närmare en halv miljon kronor i.
SVT Gävleborg rapporterade om incidenten. Och som om olyckan inte var stor nog upptäckte SVT i samband med det att Jan-Olov Persson saknade bygglov för sitt nu demolerade ridhus-skelett. Han riskerar nu att bli skyldig sin hemkommun en byggsanktionsavgift på cirka 300 000 kronor.

I fredags berättade han om saken i  lokala Hudiksvalls tidning och förklarade bland annat att bygglovsansökan för ett 400 kvadratmeter stort ridhus lämnats in i början av november. Handläggningen har, enligt Persson, dragit ut på tiden eftersom bygget ligger i ett område som omfattas av strandskydd. 

Jan-Olov Persson har nu engagerat en jurist och har gott hopp om att åtminstone slippa undan sanktionsavgiften genom att hävda sin rätt att uppföra ”jordbruksfastighet” på sin mark utan bygglov. Hur han ska gå vidare med själv ridhusbygget är ännu oklart.
”Jag vet inte, vi får se om jag har mod och ork att fortsätta. Det mest tråkiga i det hela är ju att det rasade och att det inte låg riktigt i fas med det inlämnade bygglovet”, säger Jan-Olov Persson till Hudiksvalls tidning.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden