Ponny
14 mars 2017 12:00

Grey Bray och hans ryttare genom åren

Grey Bray lämnar efter sig en rad medaljer och ryttare, som än i dag är framgångsrika på banorna. Ridsport grävde i arkiven och hittade alla svenska Grey Bray-ekipage som har flugit fram i ärevarven.

Robin Ingvarsson är regerande svensk mästare. Det var han redan på 90-talet med Grey Bray.

Sofia Kroon, 32, var Grey Brays första svenska ryttare och 1998 vann de SM-guld. Sofia har på sistone haft framgångar som exempelvis seger i Volkswagen Grand Prix i Billdal i höstas.

Robin Ingvarsson, 28, vann SM-guld med Grey Bray 1999. Han är just nu regerande svensk inomhusmästare och tog nyligen en skörd placeringar i Scandinavium, inklusive en placering som bästa svensk i Grand Prix.

Alexander Zetterman, 27, och Grey Bray vann SM år 2000. Sedan dess har Alexander bland annat ridit VM och syntes senast på svensk mark vid Scandinaviumtävlingarna.

Kaxig segergest av den här unge mannen…

Isabell Bengtsson, 24, red Grey Bray till inte mindre än tre SM-guld. Hon har fortsatt att plocka mästerskapsmedaljer, senast ett seniorsilver 2015, och red internationellt upp till 1,50 förra året.

Isabell och ”Bob” grattas av Alex.

Hej vad det går! Grey Bray i täten efter guld på lag-SM med Isabell.

Ebba Nordström, 22, tog både SM-guld och SM-brons med Grey Bray och vann dessutom Ridsport Ponny Cup-finalen. Några år senare vann Ebba även SM på C-ponny.

Elsa Carle, 18, vann bland annat Svenskt Ponnyderby med Grey Bray och red fyra SM på honom med en fjärdeplats som bäst. Sedan dess har hon vunnit exempelvis Baltic Cup och red förra året internationella juniorklasser upp till 1,30. Foto: Lottapictures

Melanie Ling-Vannerus, 15, blev Grey Brays sista tävlingsryttare. När hon föddes hade han redan tre SM-guld. Tillsammans tog de individuellt brons och lagguld på SM. Junioren Melanie red upp till internationell 1,40 förra året.

Foto när inget annat anges: Roland Thunholm