Körning
13 april 2017 14:10

Camilla Lind får reservchans i Horst

I början på veckan rullar lastbilen igen. Att vara med i tävlingsgänget som reser till Horst och internationell körtävling har funnits i enbetskusken Camilla Linds plan hela tiden. Hon stod på reservplats ett bra tag men så fick hon beskedet.

Camilla Lind får reservchans i Horst
Mot de internationella banorna.

”Du har fått en plats, hänger du med?”

Dum fråga egentligen. Horst är en riktigt bra start på en intensiv tävlingssäsong. Hästen Aramiz är i form, teamet är i form men kusken själv har ett par jobbiga veckor bakom sig. Med ischiasliknande smärtor i benet skuttar man inte precis framåt eller upp på kuskbocken.
– Det är jättekul ändå, menar Camilla Lind. Jag siktar ju på enbets-VM nästa år som ska gå just i Horst och det är bra att ha koll på banorna redan nu.

Hon tränar regelbundet för Tomas Eriksson. Deras plan för hästen och för tävlandet är perfekt, menar Camilla.
– Tomas är guld värd, vem har mer körkunskaper än han?

Den brune Aramiz, egentligen Arcantijn (f 2005, e. Patijn-Manno, uppf J van de Velde) fick varva ner lite efter förra årets SM.
– Då var han mest en skogs-Mulle men sedan har vi tränat hela vintern med undantag för jul och nyår.

Hjälp med planen
Tomas Erikssons vakande öga har följt ekipaget och han har också hjälpt till med Camillas tävlingsplan för den här säsongen.

– Vi börjar alltså i Horst, sedan Dorthealyst i Danmark, tävlingen i Åstorp, Nebanice i Tjeckien och så årets SM som går i Sala.

Ett tufft schema där allt i teamet måste fungera.

– ”Gubben” (dvs Henrik Mortensen, Camillas sambo) groomar i maraton och sedan har jag hjälp av Mathilda Ljungberg som också rider Aramiz ibland.

Nu packas alltså det sista på gården utanför Ljungbyhed, inte minst den nya dressyrvagnen som Camilla är mycket nöjd med så här långt.

Hennes tränare följer inte med till Horst, men har lovat att vara stand by med mobilen när det behövs.

Allt känns bra inför årets första internationella start. Bara det inte regnar när det är dags. Aramiz gillar inte paraplyer, annars funkar det mesta!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden