Sport
15 juli 2017 20:30

Kittel bäst, målfoto för Paulinda och Minna

Lördagen badade i solsken och avslutades i dur med kür. Patrik Kittel visade sin härliga Well Done de La Roche på bästa sätt. Paulinda Friberg och Minna Telde imponerade med säkra ritter.

Kittel bäst, målfoto för Paulinda och Minna
Tredje segern denna helgen för Patrik Kittel, denna gång med very Well Done de la Roche Cmf.

Det internationella domarteamet Anne Gribbons, Mariette Sanders-Van Gansewinkel, Magnus Ringmark, Isobel Wessels och Annette Fransén Iacobaeus var ganska ense i sina bedömningar. Det är värdefullt inför EM då en del av dem dömer och Annette Fransén Iacobaeus är Ground Jury President.

Det blev en bra klass med relativt hög standard då Katarzyna Milczarek på Dzeko som andra startande fick lite över 72 procent och slutade på en femteplats. 

Sverigebekante Wladimir O.A, tidigare partner till Pernilla André Hokfeldt, blev sexa tillsammans med sin nya ryttare Simone Pierce.

Jeanna Högberg fortsatte att visa hyggligt god form med Duendicillo P och tog en fjärdeplats med lite över 73 procent.

Det ser ut som Jeanna Högberg är glad över att vara tillbaka.

Topplatserna krigade en rutinerad trio om.

Minna Telde och hennes Isac satte en riktigt bra ritt till sin fina U2-kür. Det mesta gick Minnas väg i programmet och Isac var fint med på noterna.
– Jag är mest glad över att han var så pass avslappnad att vi kunde visa mer av vad vi kan, det kändes bra. Det blev lite mer piassage, piaff och passage alltså, sa Minna, glad trött och fnissig.

Isac och Minna Telde. Foto: Kim C Lundin

Patrik Kittel och Well Done de la Roche CMF bjöd publiken på en verklig uppvisning till sin nya kür. Den heter Burlesque och har ett härligt tema med mycket takt precis som det brukar vara i Kittels kürer. 
– Jag är jättenöjd, hon är het men det fungerade bra, det är bara andra gången vi rider küren på banan och hon är så orutinerad. Men fantastiskt snäll, jobbar så bra, bryr sig inte om omgivning och musik men blir som sagt het. Det var roligt att rida inför så myckt publik, det känns härligt, sa Patrik Kittel.

Well Done de la Roche Cmf är som en uppenbarelse.

Paulinda Friberg gick ut sist med Di Lapponia T och redan innan start syntes det att det vackra stoet var taggad till tusen.
– Idag var det nästan för bra, hon vill så mycket och då straffar det sig i skritten. Di Lapponia är så snäll, men het, det gäller att ta vara på energin. Men annars är jag så nöjd, Di Lapponia är så säker och därför är det så roligt, menade Paulinda Friberg.

Di Lapponia T.

Falsterbopubliken hyllade Ulla Håkanson efter hennes ritt med Richelle. Alla tackar Ulla i själ och hjärta för hennes fantastiska sponsring av landets unga talanger med sitt Ajax-stipendium medan de sitter på den läktare hon bidragit med. Andra, såsom undertecknad, tackar för den inspiration Ulla genom åren stått för med sitt tävlande och de många Falsterbo Derby-segrarna.

Tack Ulla Håkanson och Richelle från hela Falsterbo!
Foto: Kim C Lundin

Topp-4 till Sverige
1) Patrik Kittel, SWE – Well Done de La Roche Cmf 78.225%
2) Paulinda Friberg, SWE – Di Lapponia T 76.650%
3) Minna Telde, SWE – Isac 76.500%,
4) Jeanna Högberg, SWE – Duendecillo P 73.050%

Resultat
Foto: Mikael Persson MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden