Sportnytt
27 oktober 2017 11:13

Harrie Smolders till Friends

RevanschsugenEM-tvåan och Global Champions Tour-vinnaren Harrie Smolders kommer till Friends i december.
– Jag kommer för att ta några bilar från Bertram i år, förklarar den välridande holländaren med ett leende.

Harrie Smolders till Friends
Harrie Smolders meddelar att han kommer till Sverige och Friends i december. Här syns han från förra vårens tävlingar i Scandinavium då han och Emerald N.O.P säkrade en andraplats i världscupfinalen. Foto: Roland Thunholm

Att det blir Stockholm och Friends i stället för Paris beror på att Harrie Smolders vill matcha några av sina yngre, och mycket lovande hästar. Hästar han på inget sätt är chanslös med utan har haft fina framgångar med under höstsäsongen.

– Jag gillar att tävla i Sverige, ni har en mycket hästkunnig publik som uppskattar bra ridning, menar Harrie Smolders, som kan se tillbaka på en otroligt stark säsong.

Han har också haft stora framgångar på svensk mark. 2016 kom han tvåa i Världscupfinalen i Göteborg med Emerald och under EM i augusti blev det en fin silvermedalj med Don VHP Z.

Då hade jag kanske slagit Peder

– Där skulle tävlingarna ha pågått en dag till, då hade jag kanske slagit Peder, menar Harrie med ett skratt, och lägger till:
– Nej, jag kände redan efter första dagen att jag inte skulle kunna vinna titeln. Tidshoppningen passade inte min häst och jag kunde inte göra något annorlunda än vad jag gjorde. Samtidigt visste jag att om jag red felfritt resten av veckan så skulle det kunna räcka långt.

På Friends arena får dock Harrie chans till revansch på Peder. Återstår att se om han kan ta med sig någon bil hem också.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden