Hoppning, Nyheter
19 november 2017 18:30

Irma och Malin GP-placerade i 1,60-debuter

Framgång i FrankrikeDen fyrstjärniga Grand Prix-klassen på 1,60 var debut på höjden för Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana. Det blev en alldeles strålande debut, precis som för Irma Karlsson och Chacconu.

Irma Karlsson och Malin Baryard Johnsson tog för sig i Frankrike. Foto: Roland Thunholm och Mikael Persson/MiP Media

Bara två svenskar red Grand Prix 1,60 på franska Rouens fyrstjärniga hoppningar, men det räckte för att det skulle bli placeringar dubbelt upp.

Malin Baryard Johnsson har haft en finfin helg. Det har blivit flera placeringar med övriga talanger medan stjärnhästen H&M Cue Channa har gått lugnt felfritt i 1,35-1,40.  H&M Second Chance har varit placerad i 1,40 och 1,50. Malin placerade även H&M Indiana (BWP, sto, f 2008, e Kashmir Van Schuttershof-Animos Hallo, uppf W.Vanderlinden, äg Stuteri Arch) i en 1,50 och i dag blev det debut i 1,60. Dubbelt felfritt och sjätte plats blev det snygga resultatet.

Ytterligare en svensk strålande debut gjordes och för den stod U25-ryttaren Irma Karlsson med 9-åriga Chacconu. Felfritt i grundomgången och ett nedslag i omhoppningen gav placering nio. Det betydde att Malin och Irma var de enda två icke franska ryttare som placerade sig i klassen som vanns av Patrice Delaveau med Leontine Ledimar Z H D C.

På väg mot Friends

Irma briljerade nyligen på bland annat Elmia i Volkswagen GP och är snart på plats på Friends arena för Sweden International Horse Show. Man kan gissa att sportchef Baryard Johnsson är än mer nöjd med att ha bjudit in Irma nu efter sejouren i Frankrike. Andra framgångar för den regerande svenska mästaren Irma under helgen har varit en tredjeplats med Balache i 1,45 och fjärde plats i 1,50 med Chacconu.

Ännu en svensk GP-placering, nu på trestjärnig 1,50-nivå, blev det i Milano. Petronella Andersson toppade en stabil helg, där hon har placerat sig flera gånger, med en fjärdeplats i GP:n med Chloe.