Fälttävlan
2 april 2018 11:11

Sofia Sjöborg rivstartade säsongen i Italien

InternationelltSofia Sjöborg i unga ryttarnas spetstrupp startade sin internationella säsong i Italien under påskhelgen. Det blev bland annat en niondeplacering med DHI Fanturo i meetingets CIC1*. "Det var en bra start på säsongen," säger ryttaren.

Sofia Sjöborg rivstartade säsongen i Italien
Sofia Sjöborg är nöjd med sin säsongsstart i Italien. Foto: Privat

Det var i Pratoni del Vivaro strax utanför Rom som bjöd in till internationellt meeting med många klasser under påskhelgen. Tysklandsbaserade landslagsryttaren Sofia Sjöborg åkte dit med tre hästar, Bryjamolga vh Marienshof z, Targa D och DHI Fanturo. Alla startade enstjärnigt och allra bäst gick det med 8-årige DHI Fanturo. Valacken slutade nia i en CIC1* med över 50 startande efter 25,8 straff i dressyren, felfri terräng och 1,6 straff för tiden samt ett nedslag i hoppningen.
– Jag är glad över resultatet, jag har haft den här hästen sedan han var fyra och det är roligt att han börjar visa sin potential. Det var en bra start på säsongen, säger Sofia Sjöborg.

Nästa tävling för Sofia Sjöborg, som ingår i unga ryttarnas spetstrupp, är i tyska Kreuth då planen är att alla hennes tre hästar ska starta en ytterligare en enstjärnig klass.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden