Fälttävlan
2 maj 2019 16:35

Lyckad start för Louise i Badminton

BadmintonDet blev en stark inledning för svenska ryttaren Louise Jähde Romeike i Badminton. Hon slutade på 32,1 straff efter dressyren, och det innebar en placering i den övre tredjedelen när nästan halva startfältet ridit dressyren.

Lyckad start för Louise i Badminton
Louise Jähde Romeike och Wieloch´s Utah Sun slutade på 32,1 straff efter dressyren. Foto: Kit Houghton/Badminton

Vid lunchtid på torsdagen intog Louise Jähde Romeike och Wieloch´s Utah Sun dressyrbanan på fälttävlan i Badminton. Ekipaget har nio år tillsammans vid det här laget, och det erfarna ekipaget slutade på 67,88 procent, vilket omräknat blir 32,1 straffpoäng.

Lite senare under eftermiddagen var det dags för Malin Josefsson och Golden Midnight, vars svagaste sida är just dressyren. Ekipaget slutade på 42,4 straff, och hamnade därmed en bit längre ner i listan.

Ungefär halva startfältet red sin dressyr på torsdagen. När tepausen inleddes vid 16.15 svensk tid låg Oliver Townend och Cillnabradden Evo i ledning med 19,7 straff.

Här kan du följa tävlingen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden